resized_frontpage_02.jpg

   TIPS OSS 700 20 820


TIPS OSS 700 20 820
NEI TIL GRENSEFLYTTING: Å ta bort synste del av Vanylven og flytte sørover vi føre til at kommmunen i reliteten vert splitta og gje for store konsekvensar, meiner Fylkesmannen i Møre og Romsdal.
NEI TIL GRENSEFLYTTING: Å ta bort synste del av Vanylven og flytte sørover vi føre til at kommmunen i reliteten vert splitta og gje for store konsekvensar, meiner Fylkesmannen i Møre og Romsdal.

Åheim får nei frå fylkesmannen

(29.05) I dag kom meldinga om at Fylkesmannen rår til å avslå innbyggarinitiativet frå Åheim om grensejustering med nye Stad kommune, slik at Åheim vert ein del av denne kommunen.

 Fylkesmannen viser til at delinga vil omfatte 800 innbyggarar, eller 25 prosent av det totale innbyggartalet i Vanylven. Sjølv om det er snakk om ei grensejustering, meiner Fylkesmannen at storleiken av justeringa vil vere så omfattande at det i realiteten vert ei deling av kommunen og rår til å avslå initiatitivet. 

I sitt høyringssvar bad kommunen om at det vart gjort ei form for innbyggarhøyring, eller avrøysting. Dette har Fylkesmannen no sett bort i frå.
– Han har tydelegvis valt å ikkje gjere dette, men ut frå det han ser som konsekvensane gå rett på å rå til at søknaden vart avslått. Kanskje tel også vedtaket som vart gjort på Slagnes inn, der ein med 27 mot ei røyst gjekk i mot å bli ein del av ei eventuell justering, seier ordførar Lena Landsverk Sande.

teikning.jpg
VIDEOAR   GALLERI   WEBCAM
veret der du bur
 
Edit
FØRSTESIDA


Torsdag 16. januar
18.30 Folkemøte, Åram grendestove

Fredag 17. januar
18.00 Dolittle, Fiskå kino
19.00 Takfest på Framheim
19.00 Vestborgrussen, Åheim misjonshus
20.00 Bad Boys for life, Fiskå kino

Laurdag 18. januar
16.00 Vestborgrussen, Hakallestranda bedehus OBS-klokkeslettet!
19.00 19.00 Takfest på Framheim

Søndag 19. januar
Nattverdsmøte, SIon Åheim

Tirsdag 21. februar
12.00 Tysdagstreff, Hakallestranda bedehus

19. - 23. mai Åram Pluss

VIL DU HA DITT ARRANGEMENT PÅ KALENDEREN?
Arrangement må ha vore i papirutgåva til Synste Møre for å kome på kalenderen. Annonse kan tingast på 70 02 08 20 eller redaksjonen@synste.no

Edit
FERJERUTER

Årvik-Koparnes    
Lauvstad-Volda    
Larsnes-Åram-Øyane    
Lote-Anda    
Hareid-Sulesund    

     

resized_frontpage_02.jpg

Redaktør:
Vidar Parr

Synste Møre,
Postboks 53,
6139 Fiskåbygd

TIPS OSS 
Telefon:
70 02 08 20

E-post:
redaksjonen@synste.no

Følg oss på:

  

Synste Møre arbeider etter Ver Varsamplakaten sine reglar for god presseskikk. Synste Møre har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettsider som det blir lenka til. Alt innhald er opphavsrettsleg verna 2014 ©


Web Design og CMS: Osberget