resized_frontpage_02.jpg

   TIPS OSS 700 20 820


TIPS OSS 700 20 820
FOTO: Ole Magne Kvalsvik
FOTO: Ole Magne Kvalsvik

Ulukke på Hakallestranda

Lagt til: Endra:

Ein person er frakta til Ålesund sjukehus med luftambulanse etter ulukke med ATV på Hakallestranda tysdag ettermiddag.

Klokka 15.38 skriv Politiet Møre og Romsdal på Twitter at vegen er opna att.

Klokka 15.10 er luftambulanse på staden.

Klokka 15.00 skriv Vegtrafikksentralen Midt på Twitter at vegen er stengd og at helikopter skal lande.

Klokka 14.55 skriv Politiet Møre og Romsdal på Twitter at både politi og brannvesen er framme på staden. Ein person klager over smerter, men er vaken og bevisst. FV. 5852 ved Hakallestranda er stengd som følgje av ulukka.

Lena planlegg førestilling
Lena planlegg førestilling
Som representanten for kommunen si bøsse for TV-aksjonen 2020, ynskjer ordføraren å skape litt blest rundt innsamlinga. Viss dei klarar å få inn ti tusen kroner, har ho fleire idear til stunt ho kan gjere. Det som no peikar seg ut, er ei førestilling.– Kva med ei førestilling med Jakob Sande-dikt, seier ho når vi etterlyste eit stunt tidlegare denne veka. Her er tanken å gjennomføre det heile på omsorgssenteret, så lenge det er i orden med kommuneoverlegen. Men uansett kva det vert slags stunt, og kvar det heile skal skje, seier ho at folk ikkje kan forvente noko som er svært godt planlagd. Men at det vert artig, må ein kunne forvente. – Det blir ikkje veldig omfattande og det heile vert litt på sparket, kan ho fortelje. Ho håpar også å få med seg eit par andre i førestillinga, og også her må folk ta kontakt om dei ynskjer å vere med eller har tips. – Kor mange dikt skal du gjere? – Nei, det er no begrensa kor lenge folk gidd å høyre på også, ler ho. Men kva ho skal gjere, er ikkje meisla i stein. Ho ber derfor folk kome med idear til andre ting ho kan finne på. Søndag skjer det Som kvart år har Vanylven kommune ei bøsse i TV-aksjonen. Dette året er aksjonen som kjend digital. Søndag 18. oktober er aksjonsdagen, men dei digitale bøssene er allereie opne for donasjonar. Ordføraren fortel at ho ynskjer å skape litt blest rundt aksjonen, som er til inntekt for å bekjempe plast i havet. Åtte millionar tonn plast hamnar i havet kvart einaste år. Det truar både dyrelivet og menneske. – Med konkrete tiltak der problema er størst, skal årets TV-aksjon ta plasten ved rota. Saman skal vi redusere plastutsleppa og ta vare på verdshava, skriv WWF i ei pressemelding. Ordføraren peiker på at sjølv om aksjonen er digital i år, er det også mogleg å donere 300 kroner over telefon ved å ringe 822 08 008.
14.10.20 14:02
teikning.jpg
VIDEOAR   GALLERI   WEBCAM
veret der du bur
 
Edit
KULTURKALENDAR

Torsdag 29. oktober
19.00 Møte, Hakallestranda bedehus

Søndag 1. november
17.00 Kor og country, Olivinhallen, Åheim AVLYST

Torsdag 5. november
18.00 Fiskå bedehus

Edit
Synste på sosiale medium

Vi er no på Facebook, Instagram, Snapchat og Twitter. Følg oss gjerne!

FERJERUTER

Årvik-Koparnes    
Lauvstad-Volda    
Larsnes-Åram-Øyane    
Lote-Anda    
Hareid-Sulesund    

     

Redaktør:
Fredrik Bakke

Synste Møre,
Postboks 53,
6139 Fiskåbygd

TIPS OSS 
Telefon:
70 02 08 20

E-post:
redaksjonen@synste.no

Følg oss på:

  

Synste Møre arbeider etter Ver Varsamplakaten sine reglar for god presseskikk. Synste Møre har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettsider som det blir lenka til. Alt innhald er opphavsrettsleg verna 2014 ©


Web Design og CMS: Osberget