resized_frontpage_02.jpg

   TIPS OSS 700 20 820


TIPS OSS 700 20 820

17. mai 2015
(FOTO:Kjell Brenne, Ole Magne Kvalsvik, Vidar Parr, Andre Kragset, Hallstein Ljoså, John Willy Klungre, Laila Haugen)

UKM 2015

Vanylvsråkk 2014

(FOTO: Vidar Parr, Ole Magne Kvalsvik, Aina M. Krakset, May-Brit Thue)

Blåfelden rett opp 2013

(FOTO: Ole Magne Kvalsvik, John Willy Klungre)

17. mai 2013
(FOTO: Line Nordal, Andre Kragset, John Willly Klungre, Laila Haugen, Kjell Brenne, Ole Magne Kvalsvik, Steinar Slagnes, Hallstein Ljoså, Iren Buchhave, Gry Seland, Rønnaug Søvik)
Klikk på firkant for stort bilete.

1. MAI-LØPET 2013
(FOTO: Kjell Brenne)

UKM 2013
FOTO: Line Nordal/Ole Magne Kvalsvik

Vanylvsråkk 2012 - laurdag
Klikk på liten firkant om du vil sjå bileta i storskjermformat.

(FOTO: Jeanette Løvoll)

Glimt frå Vanylvsråkk 2012- fredag

(FOTO: Jeanette Løvoll)

Blåfelden Rett Opp og Kosterikjdagar 2012
(FOTO: Ole Magne Kvalsvik, John Willy Klungre, Vidar Parr, Atle Midtbø)
Klikkk på firkant i høgre hjørne for stor visning

UKM 2012
(Foto: Ole Magne Kvalsvik)

Juleorkanen sine herjingar

Vi legg ut nokre bilete frå ulike stader i Vanylven som viser litt av korleis orkanen 1. juledag gjorde skade her. Vi kjem tilbake med grundig dekning av saka i første nummeret på nyåret.(Trykk på biletet for å få fram galleriet)

Fotografar har vore Håvard Parr (HP), John Willy Klungre (JWK), Kjell Brenne (KB) og Vidar Parr (VP).

Haustbilete

Haust kan vere så mangt, sjølv om vi no faktisk er over i vinter etter kalendaren, frå nysnø i fjellet og nordlys som på nokre bilete, til klematis og floks i hagen, slik som på dei Helene Rolandsen har sendt oss. Andre bilete er tekne av Atle Midtbø, John Willy Klungre, Kåre Nygård og Ole Magne Kvalsvik.

Åheimfest 2011

Klikk på bileta for lysbilete. Vassend-rittet: sjå Åheim IL si nettside.
FOTO: Ine Helen Flister ( Marit Margerete Berget, Åshild Dæmring Thue,
Gjertrud Ofstad Henden, Steinar Slagnes)

Vanylvsråkk 2011

FOTO: Jeanette Løvoll

Kosterikjedagane 2011
FOTO: Ole Magne Kvalsvik, John Willy Klungre/Vidar Parr

Blåfelden
Foto: Ole Magne Kvalsvik/John Willy Klungre

Monsiaden 2011
FOTO: Kjell Brenne/Ole Magne Kvalsvik
Klikk på biletet for å få lysbiletevisning

Bilete 17. mai

Klikk på biletet for å få opp vising som lysbilete. Foto er tekne av Kjell Brenne (Almklovdalen, Åheim), Vidar Parr (Fiskå, Eidså, Nordstranda), Ole Magne Kvalsvik (Sylte), John Willy Klungre (Syvde), Hallstein Ljoså (Rovde), Erlend Kragset (Åram), Tor Inge Nygård (Eidså) og Rolf Jakob Vedvik (Nordstranda).

Forhånd.123Neste
Arbeider med smittesporing
Arbeider med smittesporing
(19.03.20) I går vart det fyrste tilfellet av covid-19 påvist i Vanylven. Kommunen stadfesta då at dei jobba med smittesporing og at dei skulle kontakte alle som hadde vore i kontakt med den smitta personen.Til Synste Møre seier kommuneoverlegen i Vanylven, Cecilie Oppedal, at dei ikkje har klart å spore smitta endå. – Personen har ikkje vore i utlandet eller ute av fylket, så vi held fortsatt på med å spore smitta, seier Oppedal. I tillegg seier ho at det er snakk om nokre titals personar som no må i karantene grunna kontakt med den smitta personen. Denne personen er no i isolasjon. Personen hadde fram til påvist smitte vore i karantene etter dei statlege retningslinene for karantene. – Den smitta personen har vore i karantene, det vil seie at personen gjekk i karantene fordi vedkomande hadde luftvegssymptom, seier kommuneoverlegen. No arbeider kommuneoverlegen med å spore smitta. Då går dei tilbake til 24 timar før personen viste symptom for å finne smittekilda. Kommunen har gått ut i ei pressemelding og sagt at det er klare retningsliner for kven dei no testar. – Det sit personale på legekontoret, som i samråd med kommuneoverlegen avgjer kven som skal testast. Det er klare føringar som ligg til grunn for kven som kvalifiserer til slik testing, då dette er ein knapp ressurs no. Vi arbeidar med å kartlegge kvar smitten kjem i frå. Alle nærkontakter er spora opp, og kommuneoverlegen og sporingsgruppa har vore i kontakt med desse, skriv kommunen i pressemeldinga. Nok smittevernutstyr Kommunen skriv også at dei har fått tak i meir smittevernutstyr. – Vi har fått på plass eit godt lager for smittevernutstyr. Vi har litt avgrensa tilgang på munnbind/maske, men har her fått bistand frå lokalt næringsliv. Det er vi svært takksame for. Om det er flere som kan bistå her, oppfordrar vi til å ta kontakt, skriv kommunen. Næringsliv Vidare skrive kommunen at dei har vore i dialog med Vanylven utvikling, slik at dei finn ut kva behov næringslivet i kommunen har. Kommunen ber folk om å melde seg – Vi arbeider mykje med kontinuitetsplanlegging, for å sikre at kommunen greier å oppretthalde kritiske funksjonar i tida som kjem. Det er forventa at smitte og karantenereglar vil påverke arbeidsstokken og medføre eit høgt fråvær. Som fylgje av permitteringar i ulike bransjar, er det mange som no er utan arbeid, og kommunen vil trenge folk som har helsefagleg bakgrunn, erfaring frå storkjøkken, eller vaskeri, skriv kommunen.
19.03.20 13:35
teikning.jpg
VIDEOAR   GALLERI   WEBCAM
veret der du bur
 
Edit
FØRSTESIDA


Fredag 24. april
19.00 Sagas, Operahuset, Nordfjordeid

Laurdag 25. april
18.00 Sagas, Førdehuset

Søndag 26. april
17.00 Sagas, Sogndal kulturhus

Torsdag 30. april
18.30 Strikkekafé, Aktivitetssenteret, Fiskå

Mandag 4. mai
18.30 Strikkekafé, Aktivitetssenteret, Fiskå

19. - 23. mai Åram Pluss

VIL DU HA DITT ARRANGEMENT PÅ KALENDEREN?
Arrangement må ha vore i papirutgåva til Synste Møre for å kome på kalenderen. Annonse kan tingast på 70 02 08 20 eller redaksjonen@synste.no

Edit
Synste på Instagram

Følg oss gjerne på Instagram ved å scanne biletet rett frå appen, eller ved å søkje opp synstemore.

FERJERUTER

Årvik-Koparnes    
Lauvstad-Volda    
Larsnes-Åram-Øyane    
Lote-Anda    
Hareid-Sulesund    

     

Redaktør:
Fredrik Bakke

Synste Møre,
Postboks 53,
6139 Fiskåbygd

TIPS OSS 
Telefon:
70 02 08 20

E-post:
redaksjonen@synste.no

Følg oss på:

  

Synste Møre arbeider etter Ver Varsamplakaten sine reglar for god presseskikk. Synste Møre har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettsider som det blir lenka til. Alt innhald er opphavsrettsleg verna 2014 ©


Web Design og CMS: Osberget